İnsanların çoğu, domestik atık suyun kendi kendine atık su borusundan geçip kaybolduğunu düşünür. Çoğu zaman durum buna yakındır aslında. Öte yandan su taşkını sorunlarıyla karşılaşan müşterileriniz varsa, kilerlerini su basıyorsa, kanalizasyon seviyesinin altından atık su tahliye etmeniz gerekiyorsa veya sıhhi tesisat eklemek istiyorsanız, etkin ve güvenli bir şekilde çözüm sunabiliriz.
Bu sistemlerde çapraz akış prensibi kullanılarak arıtma işlemi gerçekleştirilir. Ters osmosisde genellikle ön filtrasyon işlemleri gerçekleştirilir. İlk adımda partikül filtreden su geçirilir, sonrasında aktif karbon filtreden su geçirilir. BU filtre ile sudaki kötü tat, koku gibi etkenler yok edilir. Bu filtrelerden su geçişi sağlandıktan sonra ters osmosis işlemine başlanır. Burada membran suda çözünen iyonları tutar. Bu iyonlar ağır metaller, kurşun, arsenik gibi zararlı iyonlardan oluşmaktadır. Ters osmos dan çıkan suyun tatlandırılması için post aktif karbon filtreden su geçirilmesi sağlanılır. Sonuç olarak ters osmosis işlemi sonucunda arıtılan su güvenle içilebilir.
Hidrofor veya su deposu bağlantılı sistemler çok katlı binaların su ihtiyacını karşılamak için şehir şebeke basıncı yetersiz kaldığı durumlarda kurulur. Hidrofor ve su deposu ayrı ayrı kullanılabildiği gibi bazı tesisat sistemlerinde beraber de bağlanabilir.
Basıncı düşük suyu, hava ile sıkıştırarak istenen yüksekliğe çıkartan ve otomatik çalışan silindirik depolu pompalama sistemlerine hidrofor (basınçlandırma deposu) denir. Basınçlandırma işlemini tank, pompa ve bunların üzerine takılan yardımcı elemanlar yapar.
Yangın sisteminin amacı yangını başlangıç anında tespit ederek uyarı elemanları ile birimlerin müdahalesini sağlamak, söndürme sistemlerini ikaz etmek, tehlikeli olabilecek birimleri devre dışı bırakarak tahliye için zaman kazandırmaktır. Yangının kaynağının bulunmasındaki sürenin, dikkate alınmadan yapılan projelendirmeler veya algılama elemanlarının tipinin doğru seçilmemesi sistemin ana işlevini tam olarak yerine getirememesine neden olacaktır. Ayrıca algılayıcı tipinin ortam koşullarına uygun olarak seçilmemesi yanlış alarmlara neden olacağından, sistemin güvenilirliğinin ortadan kalkması sonucunu doğuracaktır. Farklı algılama elemanları ile her uygulama için çözüm üretmenin mümkün olduğu yangın alarm sistemleri, evlerde, ofislerde, fabrikalarda, alışveriş merkezlerinde, okullarda, hastanelerde ve diğer tüm alanlarda uygulanabilmektedir.